Miałem VW Vento GT TDI 110KM AFN z przebiegiem 535tys km jak je sprzedawałem w tym roku. Ori przednie zawieszenie wytrzymało 520tys km ;] Aż rozbiórkę udokumentowałem zdjęciami. Ja samochodem zrobiłem 75tys km. Przez ten przebieg auto nie wzięło ani grama oleju przy wymianach co 10tys km. Turbo nadal było oryginalne. Auto przede mną miało dwóch właścicieli: Pierwszy miał je rok, później drugi do 2011r i ja je sprowadziłem z DE. Auto w Niemczech latało głównie długie trasy po autostradach. Siedzenia kubełkowe przetarły się po 515tys km.
Ten silnik jest niezniszczalny o ile ktoś nie jeździ nim po mieście czyli na krótkich trasach.
Teraz mam Skodę Octavia też 110KM ASV. Aktualny przebieg 224tys km. Tarcze hamulcowe w stanie bdb, amortyzatory bdb. Auto miało jednego właściciela, który dojeżdżał nim w DE około 30-40km do pracy.
Ten silnik jest niezniszczalny o ile ktoś nie jeździ nim po mieście czyli na krótkich trasach.
Teraz mam Skodę Octavia też 110KM ASV. Aktualny przebieg 224tys km. Tarcze hamulcowe w stanie bdb, amortyzatory bdb. Auto miało jednego właściciela, który dojeżdżał nim w DE około 30-40km do pracy.
Komentarz